Till bloggen

16 november

 Jag övar och övar och övar på styling. Så här såg det ut i dag när jag skulle få till en bild på min nya fåtölj.

Mitt arbetsrum är helt upp och nervänt, men det ser man ju inte röken av när man kan skjuta framför en dörr sådär lite snett. När jag skall ta en bild börjar jag ofta med att plocka bort allt utom det väsentligaste för att se vad det är för känsla jag vill få fram.

Här kände jag att jag ville försöka få in lite mer nivåer i bilden än att bara ha fåtöljen i fokus. Jag hängde fram en kasse på dörren.

Nu plockade jag fram lite saker igen som legat där vid fåtöljen tidigare - en bricka och en bok. Jag ville också få in känslan av att jag har ett nytt ställe i huset att slå mig ner på med en kopp te.

Här provar jag med att lägga fram en av de tidskriftshögar som ligger bakom dörren IRL för att få lite mer liv i bilden och för att ta lite fokus från stolsbenen som jag tyckte stack fram lite för mycket i bild. Jag hängde också på en skylt på dörren vid kassen.

Nja, den där skylten blev lite too much. Nu ville jag testa att förstärka rummets känsla med att plocka fram några av de bruna flaskorna som står lite längre bort i rummet samt att få till något för ögat att titta på bakom fåtöljen. En Sennerholtare dit, men det blev väl sådär det med. Texten är lite för liten och kommer inte alls till sin rätt här.

Vi tar fram en av taxarna istället. Bingo. Den gillade jag där vid Storselen. Här tyckte jag mig ha närmat det jag ville åt och laddade in bilderna i datorn. Men väl där fick jag ett konstruerat och lite pålastat intryck. Muggen såg inte alls så himla mysig ut där och den där traven med Trädgårdsliv var mest mörk och i vägen för känslan. Sedan ser jag en aning av en gren som sticker fram där vid den bortre Warhol-tavlan. Hmm - man kanske skulle ta fram grenarna mer för att få in den nivån och rörelsen i bilden med. 

Så nu testar vi igen då. Jag behåller det jag gillar i bilden och tar bort det andra. Bort med bricka och temugg. Bort med tidskrifter. Fram med min bok som jag håller på att läsa i. Men hallå? Den ser bra ensam ut där vid fåtöljen. Fram med kvistarna med glashängen i. Det blir bra där.

In med lite annan tidskriftsförvaring som står på ett annat ställe i rummet. En korg som inte ser så massiv ut, utan som ger lite luft ändå. I med en ängel som jag bär runt överallt. Och lite bak med brickan och en annan kopp.

Nja, ängeln såg väl instängd ut där i korgen och där skulle jag möjligen inte placera den. Bort med den på brickan istället.

Man kanske skulle ta med skrivbordet ändå för att få kvistarna förankrade och för att få lite mer liv i bilden på den sidan? Japp, så för det bli.

Hur det blev ser du i bloggen i dag :).Publicerad av Weronica Nov 16, 2011 under Dagbok


Kommentarer
« Föregående 1 2 3 Nästa »

Mrs. b http://mrsbandco.se Nov 16, 2011

Gillar! :-)

Det ligger en hel del tanke och kraft bakom, och det blir alldeles tydligt av hela bildserien.

ylva http://darlingthings.blogspot.com Nov 16, 2011

otroligt kul att se! Thanks for sharing.

Lina - Kitchenbloom http://kitchenbloom.se Nov 16, 2011

Oj, tänker jag, här har hon en halv dags arbete i sin bild, och blir både imponerad och förundrad över din energi och ditt öga. Duktig är du och frågar du mig så hade du det redan vid första bilden. :)

Mackapär Ulrika http://mackapar.blogspot.com/ Nov 16, 2011

Så imponerande, inspirerande och roligt att få se. Tack för att du visar och delar med dig!!

lilla.u www.llillau.blogspot.com Nov 16, 2011

Men åh så härligt att få följa med bakom kulisserna ...
Du är duktig du!

Caroline http://www.studiocaro-lines.com Nov 16, 2011

Kul att följa och ambitiöst att fotografera!

Sara Nov 16, 2011

Tack för att vi får titta in bakom kulisserna.
Jag inser snabbt att det inte är "bara" att ladda upp en fin bild på bloggen!
Respekt!

/Sara

Marie Nov 16, 2011

Men åh, vad kul att läsa och se. Det är inte så "bara" att blogga inte!

seventeendoors@gmail.com http://seventeendoors.blogspot.com/ Nov 16, 2011

Det här var superkul att ta del av!
Och resultatet blev kanonbra.

Karolina Nov 16, 2011

Så kul att få följa din tankegång. Du är så duktig och en stor inspiration. Tack för att du delar med dig.

« Föregående 1 2 3 Nästa »

Lämna en kommentar
namn *
e-post *
webbsida
web site

Till bloggen
Copyright © 2016 En mammas dagIntegritet/CookiesSidkartaKontaktLogga inLaddningstid: 0.06 sek